Podjetje Rofram upravlja spletno mesto rofram.com, ki zagotavlja storitve.

Ta stran se uporablja za obveščanje obiskovalcev spletnega mesta o naših pravilnikih o zbiranju, uporabi in razkritju osebnih podatkov, če se kdo odloči za uporabo naše storitve, spletnega mesta rofram.com.

Če se odločite za uporabo naše storitve, se strinjate z zbiranjem in uporabo informacij v zvezi s to politiko. Osebni podatki, ki jih zbiramo, se uporabljajo za zagotavljanje in izboljšanje storitve. Vaših podatkov ne bomo uporabili ali delili z nikomer, razen kot je opisano v tem pravilniku o zasebnosti.

Zbiranje in uporaba informacij

Za boljšo izkušnjo pri uporabi naše storitve lahko od vas zahtevamo, da nam posredujete določene osebne podatke, vključno z vašim imenom, telefonsko številko in poštnim naslovom, vendar ne omejeno nanje. Podatki, ki jih zbiramo, bodo uporabljeni za vzpostavitev stika z vami ali vašo identifikacijo.

Prijavni podatki

Želimo vas obvestiti, da vsakič, ko obiščete našo storitev, zbiramo informacije, ki nam jih pošlje vaš brskalnik in se imenujejo prijavni podatki. Ti prijavni podatki lahko vključujejo informacije, kot so naslov internetnega protokola (»IP«) vašega računalnika, različica brskalnika, strani naše storitve, ki jih obiščete, čas in datum vašega obiska, čas, porabljen na teh straneh, in druge statistike.

Piškotki

Piškotki so datoteke z majhno količino podatkov, ki se običajno uporabljajo kot anonimni enolični identifikator. Ti so poslani v vaš brskalnik s spletnega mesta, ki ga obiščete, in so shranjeni na trdem disku vašega računalnika.

Naše spletno mesto uporablja te “piškotke” za zbiranje informacij in izboljšanje naše storitve. Imate možnost, da sprejmete ali zavrnete te piškotke in veste, kdaj je piškotek poslan v vaš računalnik. Če se odločite, da zavrnete naše piškotke, morda ne boste mogli uporabljati nekaterih delov naše storitve.

Ponudniki storitev

Lahko zaposlimo zunanja podjetja in posameznike iz naslednjih razlogov:

  • Za podporo naše storitve;
  • Za zagotavljanje storitve v našem imenu;
  • Za izvajanje storitev, povezanih s storitvijo;
  • Za pomoč pri analizi uporabe naše storitve.

Uporabnike naših storitev želimo obvestiti, da imajo te tretje osebe dostop do vaših osebnih podatkov. Razlog je, da v našem imenu opravljajo naloge, ki so jim dodeljene. Vendar se zavezujejo, da informacij ne bodo razkrili ali uporabili za noben drug namen.

Varnost

Cenimo vaše zaupanje, da nam posredujete svoje osebne podatke, zato si prizadevamo za njihovo zaščito uporabljati komercialno sprejemljive načine. Vendar ne pozabite, da nobena metoda prenosa preko interneta ali metoda elektronskega shranjevanja ni 100-odstotno varna in zanesljiva in ne moremo zagotoviti njene absolutne varnosti.

Povezave do drugih spletnih mest

Naša storitev lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest. Če kliknete na povezavo tretje osebe, boste preusmerjeni na to spletno mesto. Upoštevajte, da teh zunanjih spletnih mest ne upravljamo mi. Zato vam toplo priporočamo, da pregledate Politiko zasebnosti teh spletnih mest. Nimamo nadzora in ne prevzemamo odgovornosti za vsebino, pravilnike o zasebnosti ali prakse katerih koli spletnih mest ali storitev tretjih oseb.

Zasebnost otrok

Naše storitve ne obravnavajo nikogar, mlajšega od 13 let. Zavestno ne zbiramo osebnih identifikacijskih podatkov otrok, mlajših od 13 let. Če odkrijemo, da nam je otrok, mlajši od 13 let, posredoval osebne podatke, jih takoj izbrišemo iz naših strežnikov. Če ste starš ali skrbnik in veste, da nam je vaš otrok posredoval osebne podatke, nas kontaktirajte, da bomo lahko ustrezno ukrepali.

Spremembe tega pravilnika o zasebnosti

Naš pravilnik o zasebnosti lahko občasno posodobimo. Zato vam svetujemo, da občasno pregledate to stran za morebitne spremembe. O vseh spremembah vas bomo obvestili z objavo novega pravilnika o zasebnosti na tej strani. Te spremembe začnejo veljati takoj, ko so objavljene na tej strani.

Kako uporabljamo (obdelujemo) vaše osebne podatke?

Vsi posredovani osebni podatki so obravnavani zaupno in so uporabljeni zgolj za namen, zaradi katerega so bili posredovani. Rofram d.o.o. ima zelo resen pristop k varnosti podatkov. Uporabljamo ustrezno stopnjo zaščite in vzpostavili smo razumne fizične, elektronske in administrativne ukrepe, s katerimi zbrane podatke varujemo pred nenamernim ali nezakonskim uničenjem, izgubo, spreminjanjem, nepooblaščenim razkritjem osebnih podatkov ali pred nepooblaščenim dostopom do osebnih podatkov, ki so bili preneseni, shranjeni ali drugače obdelani. Naši pravilniki in postopki za zaščito informacij so tesno povezani s široko sprejetimi mednarodnimi standardi in se redno preverjajo ter po potrebi posodabljajo, da se skladajo z našimi poslovnimi potrebami, spremembami v tehnologiji in regulativnimi zahtevami. Dostop do vaših osebnih podatkov je dovoljen samo osebju, ponudnikom storitev, ki te podatke potrebujejo iz poslovnih razlogov, ali tistim, ki jih potrebujejo za opravljanje svojega dela.

V primeru kršitve varnosti osebnih podatkov bo Rofram d.o.o. sledila vsem relevantnim predpisom o kršitvi podatkov.

V primeru naročila plačljive storitve na podlagi davčnih predpisov za pravilno izdajo računa pridobimo in obdelujemo še vaš naslov ter davčno številko pravnih oseb in samostojnih podjetnikov.

Podjetje Rofram d.o.o. se zavezuje, da podatkov, ki jih boste posredovali preko spletnih strani ali na kakršenkoli drug način, ne bo prodajalo, posojalo ali kakorkoli drugače posredovalo tretjim osebam, razen v spodaj navedenih primerih in če predpisi ne zapovedujejo drugače.

Vaše osebne podatke bo Rofram d.o.o. razkrila zgolj navedenim tretjim osebam ob spodaj napisanih pogojih, pri čemer bo Rofram d.o.o. zagotovila, da bodo vaši osebni podatki obdelani, zaščiteni in preneseni v skladu z veljavnimi predpisi:

Zunanji ponudniki storitev

Po potrebi bomo za izvajanje določenih del, ki prispevajo k našim storitvam, pooblastili druga podjetja in posameznike. Osebne podatke lahko na primer posredujemo izvajalcem za gostitev naše podatkovne baze in aplikacij, za storitve obdelave podatkov ali za pošiljanje informacij, ki ste jih zahtevali, za zagotavljanje podpornih storitev ipd. Zunanjim ponudnikom storitev bomo tovrstne podatke posredovali oziroma naredili dostopne samo v obsegu, ki ga zahteva določen namen. Teh podatkov ne bodo smeli uporabljati v nobene druge namene. Zunanji ponudniki storitev Rofram d.o.o. so pogodbeno zavezani k spoštovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.

Poslovni prenosi

V povezavi s kakršnokoli reorganizacijo, statusnim preoblikovanjem, prodajo ali s kakršnimkoli drugim prenosom sredstev (pod skupnim imenom »poslovni prenosi«) bomo podatke prenesli v razumnem obsegu in kot bo potrebno za poslovni prenos, in sicer pod pogojem, da se sprejemna stranka zaveže k spoštovanju vaših osebnih podatkov v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Še naprej bomo zagotavljali zaupnost vseh osebnih podatkov in prizadete uporabnike obvestili, preden osebni podatki postanejo predmet drugega pravilnika o zasebnosti.

Javni organi

Javnim organom bomo vaše osebne podatke razkrili samo v primerih, ko bo to zahtevala nacionalna zakonodaja ali pravo Evropske Unije. Rofram d.o.o. se bo npr. odzvala na zahteve sodišč, organov pregona in drugih državnih organov, ki lahko vključujejo tudi državne organe druge države članice EU.

Zakoniti interes

Na podlagi zakonitega interesa uporabljamo vaše osebne podatke za odkrivanje in preprečevanje goljufive uporabe in zlorabe storitev ali naročnin nanje, nadalje v okviru zagotavljanja stabilnega delovanja našega sistema in storitev pa tudi za namene izvajanja ukrepov informacijske varnosti, izpolnjevanje zahtev v zvezi s kakovostjo storitev ter odkrivanje tehničnih okvar sistemov in storitev.

Na podlagi zakonitega interesa uporabljamo vaše osebne podatke tudi za namene morebitnih izvršb, sodne in izvensodne izterjave.

Vaše pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki

Posamezniki lahko od Rofram d.o.o. zahtevate dostop do osebnih podatkov, popravek, izbris ali omejitev obdelave vaših osebnih podatkov, imate pravici do ugovora obdelavi in prenosljivosti vaših osebnih podatkov.

Pravica do seznanitve:
vedno imate pravico do seznanitve ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki in če se, dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije: (a) namene obdelave; (b) vrste zadevnih osebnih podatkov; (c) uporabnike ali kategorije uporabnika, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki; (d) predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; (e) kadar osebni podatki niso zbrani od vas vse razpoložljive informacije v zvezi z njihovim virom.

Pravica do popravka:
imate pravico, da popravimo netočne osebne podatke v zvezi z vami ter ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov.

Pravica do izbrisa:
pravico imate doseči, da vaše osebne podatke izbrišemo, kadar velja eden od naslednjih razlogov:

(a) osebni podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani; (b) kadar prekličete privolitev, na podlagi katere poteka obdelava in kadar za obdelavo ne obstaja nobena druga pravna podlaga; (c) kadar obdelavi ugovarjate, za njihovo obdelavo pa ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi; (d) osebni podatki so bili obdelani nezakonito.

Pravica do omejitve obdelave:
pravico imate doseči, da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov, kadar velja en od naslednjih primerov:

(a) kadar oporekate točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov; (b) je obdelava nezakonita, vi pa nasprotuje izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahteva omejitev njihove uporabe; (c) vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, temveč jih vi potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov; (d) če ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo, ki temelji na zakonitih interesih Rofram d.o.o., dokler se ne preveri, ali naši zakoniti razlogi prevladajo nad vašimi razlogi.

Kadar je bila obdelava vaših osebnih podatkov omejena v skladu s prejšnjim odstavkom, se taki osebni podatki z izjemo njihovega shranjevanja obdelujejo le z vašo privolitvijo, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov ali zaradi varstva pravic druge fizične ali pravne osebe.

Pred preklicem omejitve obdelave vaših osebnih podatkov smo vas o tem dolžni obvestiti.

Pravica do prenosljivosti podatkov:
pravico imate, da prejmete vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, kadar obdelava temelji na vaši privolitvi ali se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi. Na vašo zahtevo, kadar je to tehnično izvedljivo, se lahko osebni podatki neposredno prenesejo k drugemu upravljavcu.

Pravica do ugovora:
kadar vaše podatke obdelujemo na podlagi zakonitega interesa za namene trženja, lahko taki obdelavi kadarkoli ugovarjate.

Pravica do vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu:
če o vaši zahtevi ne odločimo v zakonskem roku ali vašo zahtevo zavrnemo, imate možnost vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu.

Dostop in popravek vaših osebnih podatkov ter uveljavljanje drugih pravic

Kot uporabnik spletnega mesta Rofram d.o.o. oz. naročnik storitev Rofram d.o.o. imate pravico da preverite ali Rofram d.o.o. obdeluje osebne podatke o vas in do dostopa o osebnih podatkih, ki jih o vas hranimo oz. obdelujemo (v tem primeru vam jih bomo posredovali v obliki PDF dokumenta, ki je strojno berljiv). Vedno lahko zahtevate, da se netočni osebni podatki o vas popravijo. V kolikor menite, da ne obstaja več upravičen razlog za nadaljnjo uporabo oz. obdelavo vaših osebnih podatkov nam to sporočite, vendar določenih osebnih podatkov, ki jih zbiramo na podlagi Zakona o davku na dodano vrednost ne smemo zbrisati. Imate tudi pravico, da omejite uporabo vaših osebnih podatkov v primerih, ko oporekate točnosti osebnih podatkov, ko ocenite, da je obdelava nezakonita vendar ne želite izbrisa in ko osebni podatki niso več potrebni za namen obdelave potrebujete pa jih za uveljavitev pravnih zahtevkov. V primeru naročila na e-novice imate pravico ugovarjati obdelavi vaših osebnih podatkov

Za morebitno uveljavljanje svojih opisanih pravic, vas prosimo, da nam svojo zahtevo posredujete pisno, preko elektronske pošte na naslova rofram@siol.net ali rofram@amis.net. O vaši zahtevi vam bo odgovorna oseba odgovorila v predpisanem roku 1 meseca. V primeru zapletenosti in večjega števila zahtev lahko rok podaljšamo za največ dva dodatna meseca, o čemer boste obveščeni.

Hramba

Rofram d.o.o. hrani podatke v zvezi z opravljenimi storitvami še 5 let po zaključku storitve. Po tem času jih izbrišemo, če zakon ne določa drugače. Na podlagi določb davčnih predpisov je Rofram d.o.o. zavezan hraniti račune, na katerih so osebni podatki naročnika storitev še 10 let po opravljeni storitvi.

Rofram d.o.o. tudi ne bo izbrisala tistih podatkov, ki jih potrebuje, da si zagotovi dokaz, da je podatke o osebi izbrisal (t.i. revizijska sled), in da hrani zapise o osebah, ki ne želijo, da jih Rofram d.o.o. v prihodnje kontaktira. Ti podatki so email naslov ter ime in priimek.

 

Kontaktiraj nas

Če imate kakršna koli vprašanja ali predloge glede našega pravilnika o zasebnosti, se obrnite na nas.